от dsd_dimitrova » Пет Авг 16, 2013 7:42 am
Здравейте,
къде ли не писах,какво ли не правих и никъде не успях да открия така нужната ми помощ.Имам един прекрасен сина на 21 години.Беше будно и любознателно дете,отличник на класа.В един момент започна да бяга от училище,да закъснява вечер,да отговаря сопнато каквото и да го попитаме с баща му.Тогава решихме,че е от пубертета,тъй като по това време той беше на 16 години .Познавахме повечето му приятели-все свестни деца.Започна да става агресивен и да забравя доста неща.,но това за нас отново бяха признаци на пубертета.Сигурно ще попитате как не сме надушили алкохола-отговора е много простичък.Както много родите,така и ние с мъжа ми работим на по две места.Вечер когато сина ми се прибираше в повечето случаи мъжа ми беше на работа,а аз или довършвах някой отчет на компа,или оправях дъщяря ми,която по това време беше малка.Една събота бяхме канени на сватба на наши приятели.Сина ми пиеше бира,но във всеки момент ,в който го погледне чашата му беше все пълна.По средата на тържеството,отивайки към тоалетната видях,че сина ми е на бара и си долива нещо в бирата,което със сигурност не беше вода.Запитах се колко пъти за тези 3-4 часа съм го губела от поглед и съм виждала бирата му пълна и се ужасих!Говорих с бармана и той потвърди,че е налял 6-7 водки на момчето ми.Седнахме с мъжа ми и навързахме всичко,което се беше случило последната една година.Виновен не беше пубертета,а алкохола!Започнах да го следя в учебно време и видях,че излиза не с приятелите,които познавах,а с момчета с по 2-3 години по-големи от него.Състоянието ми се задълбочи.Отслабна,очите му бяха постоянно зачервени.Започна да не се прибира с дни,западна в училище-дори го изключиха.Говорихме му,наказвахме го,спряхме му парите,,но едиствения ефект беше,че вдигна ръка и ме удари.Много хора ме съветваха всевъзможни неща,но нищо не ми помогна.От тогава насам минаха вече 5 години.Той вече има условна присъда за престъпление извършено под влиянието на алкохола,няма работа,прибира се от време на време.Не знам къде спи,какво яде,вече си признава проблема,но казва,че не може да спре.
Моля помогнете да спася живота на детето си...или каквото е останало от него.